Me, myself & I (Self introduction)

Memblog sambil mengunyah Biskut Dam Sedap 😋

Assalamualaikum,

Hello, Its me, Ika. Kembali memblog sekali lagi. Zaman study di USM dulu penah  la mencuba untuk memblog. Tapi berhenti di tengah jalan sebab takde idea nak tulis apa. Now lepas dah kahwin dan beranak dua, sis kembali nak menulis blog.

My job now is a full house wife. Start blogging ni bukan sebab sis terlebih masa kat rumah ye tapi sebab I perlukan something yang boleh distract me from feeling depressed. Ye kawan-kawan, housewife pun boleh depressed. Bukan sebab family tak bahagia ke apa, just perasaan dalam diri yang kadang-kadang rasa tak stabil atau penat. Rasanya semua orang ada rasa macam tu jugak kadang-kadang dan masing-masing akan buat something untuk handle perasaan tu. Blogging antara benda yang boleh keep myself sane.

Antara sebab lain I start buat blog ni ialah untuk kumpulkan dan simpan resepi-resepi yang I guna selama ni. Bila dah ada blog ni macam best pulak sebab boleh tulis resepi, tips, dan cara-cara memasak dengan lebih terperinci (boleh merapu banyak-banyak 😆). Selain tu, boleh upload banyak gambar masakan yang I buat.

I love looking at food photo. I found out that looking at food photo that I cook or buy is so therapeutic (well, lain orang lain pendapat). Every time I look at delicious food photo mesti nak cuba rasa atau buat sendiri. I rasa excited untuk buat research pasal makanan tu dan cuba cari resepi dia. Bila I found few recipe yang ok, I akan ubah ikut citarasa I sendiri. Dan bila I dah cuba resepi yang I dah sediakan dan hasilnya sangat memuaskan, I dapat rasa sense of accomplishment yang sangat membuatkan I happy.

Basically blog ni just a place for me to share things that I like and thing that I do. Maybe I will rant about something in here too 😆 So, that is all for now nanti jumpa lagi di entry yang lain 😊

Love,
Ika

Comments

Popular posts from this blog

Basque Burnt Cheesecake Recipe

Portuguese Egg Tart Recipe

Salted Egg Chicken Pasta Recipe